De Vectra A kwam in 1988 op de markt. Er waren 2 varianten verkrijgbaar: een sedan en een hatchback met benzinemotoren met een inhoud van 1.6, 1.8 en 2.0 liter en 2 1.7 dieselmotoren, beide met Turbo van 67 pk en 82 pk. Vooral die laatste motor (die was ontwikkeld door Isuzu stond bekend als een van de beste dieselmotoren op dat moment. In 1989 werd de sedan met vierwielaandrijving leverbaar. Voor de Vectra waren verschillende optiepakketten verkrijgbaar: van de GL, de basisversie tot de meest luxueuze, de CD. Een sportieve versie was ook beschikbaar in de vorm van de Vectra 2000. Deze was uitgerust met de C20XE motor uit de Kadett en de Calibra. Ook was deze versie uitgerust met een afwijkend bumper- en spoilerpakket. De Vectra was gebaseerd op het GM2900 Platform.
In 1992 onderging de Vectra A een facelift waarbij de verlichting aan de voor- en achterzijde kleine veranderingen onderging. De koplampen en knipperlichten kregen een kleine 'knik' in horizontale richting welke doorliep in de grille. De achterlichten kregen ook een kleine aanpassing met een klein zwart kunststof element en een knik/bolling ter hoogte van het achteruitrijlicht en knipperlicht. Meegespoten bumpers werden standaard op alle uitvoeringen van GL tot CDX. Ook nieuwe Ecotec-motoren deden hun intede, de 2.0 van 100 kw/136 pk en de 2.5 V6 van 136 kw/170 pk.
In Groot-Brittannië is de Opel Vectra A verkocht onder de naam Vauxhall Cavalier. GM wilde deze auto in Groot Brittannië gelabeld als Vauxhall ook Vectra noemen, maar dat leek teveel op 'Victor', een automodel van Vauxhall die nog niet lang uit produktie was, waar wat kwaliteitsissue's mee waren geweest.
Vectra B: (1995 tot 2002)
De Vectra B kwam in 1995 op de markt. Het eerste jaar waren 2 varianten verkrijgbaar, sedan en hatchback. De Vectra B viel op door de manier waarop de buitenspiegels in het design van de auto verwerkt waren. Eind 1996 kwam ook de stationwagon, die het moest opnemen tegen onder andere de Ford Mondeo Wagon, de Renault Laguna Break en de Peugeot 406 Break.
Bij de introductie van De Vectra B werden ook nieuwe motoren leverbaar, alle lid van de [Ecotec]-familie. Leverbare benzinemodellen waren de 1.6 16V, 1.8 16V, 2.0 16V, 2.5 V6 Uit het A-model werden de inmiddels verouderde 1.6 8-klepsmotor en de 1.7 turbodiesel geleverd, welke al snel vervangen werd door een nieuwe 2-liter Dieselmotor met 2 verschillende vermogens. Deze waren anders dan hun voorganger direct ingespoten. Deze viel op omdat het was voorzien van 16 kleppen, met slechts 1 nokkenas. De 1.6 8V werd later geschrapt uit het leveringsprogramma.
Bij de facelift in 1999 kregen de koplampen helder glas en was de grille standaard voorzien van een chromen strip. De achterlichten kregen een kleine aanpassing waarbij ook de kofferklep een gewijzigde vorm kreeg. De vormgeving van de bumpers aan de voor- en achterzijde werden aangepast en waren vanaf de facelift, samen met de deurstrips, volledig meegespoten in de kleur van de auto. Ook werden andere motoren leverbaar, de V6-motor groeide naar 2.6 liter, en er werden 2200cc-motoren leverbaar, zowel benzine als Diesel.
Volgens sommige bronnen heeft in Groot-Britannië de verkoop van de Vectra B geleden onder het oordeel van Jeremy Clarkson bij Top Gear. Hij noemde de auto 'still A Box on Wheels', 'nog steeds een doos op wielen'. In o.a. nederland was het een populaire zakenauto.
In Groot-Brittannië is deze auto verkocht als Vauxhall Vectra, nadat mensen gestemd hadden via een telefoonnummer over de eventuele naamswijziging.
Vectra C (2002 tot 2008)
In 2002 kwam Opel met een nieuw model Vectra, de Vectra C. Deze was leverbaar als sedan en hatchback, en al vrij snel volgde de stationcarversie. Deze had een 10 cm langere wielbasis. De nieuwe Vectra was duidelijk groter dan zijn voorganger, dit is gedaan omdat concurrentie aangegaan moest worden met de Volkswagen Passat, welke ongeveer even groot was. De Vectra-C staat op het, in 2002 nieuwe, GM Epsilon-Platform.
In veel landen waaronder Nederland werd de hatchbackversie verkocht als 'spotievere' GTS, deze was standaard luxer uitgerust. Dit werd gedaan om meer mensen in de hatchack-versie te krijgen. In Nederland was het aandeel hatchbacks bij de Vectra voorheen rond de 10%, bij de Vectra C groeide dit aandeel tot rond de 40%.
De Signum is een afgeleide van de Vectra C. Hij werd als luxer gepositioneerd, maar vooral de voorkant lijkt sterk op dat van de Vectra.
De Vectra C onderging in 2006 een facelift waarbij vooral de nieuwe koplampen opvielen. Er werden nieuwe motoren leverbaar, deze hadden variabele kleptiming en/of directe benzine-injectie. De 3.2 V6 werd geschrapt, er voor in de plaats kwam de turbogeblazen 2.8 versie.
Eind 2008 werd de Vectra uit productie genomen en vervangen door de Opel Insignia. De Vectra werd nog verkocht tot en met 2009.
Maak jouw eigen website met JouwWeb